Přidat odpověď
Myslím, že člověk se nesmí hlavně srovnávat s tím, co se píše na rodina.cz. Když to člověk zde čte, tak zde rodiče mají šikovné děti, dokonce je nazývají úspěšné, řada z nich studuje dle slovy rodičů "prestižní obory" apod. Myslím, že kdybychom ty zde popisované děti v reálu poznali, tak by to byly vesměs bežné děti a žádné super nadané, jak tu z nich dělají matky. Takže já bych si vše napsané na rodině o nadání a šikovnosti dětí dělila dvěma nebo raději hned třema. Osobně ani neznám rodiče, kteří by o svých dětech mluvili tak, jak zde lidi na rodině, jako jak jsou nadaní, jak nemohou do té a té školy, ale musí je vozit xx km do jiné. A to mám známé spíše mezi VŠ. Málokdo z nich to prožívá jak zde na rodině. A asi málokdo děti takhle neustále rozvíjí. Tady nejsme snad v Číně s šílenýma tygříma matkama, které mají dítě jako svůj projekt.
S těmi kroužky, hlavně hudebními je to často tak, že dítě to tam nějak odchodí, jakmile ZUŠ skončí, tak hudební nástroj zůstane někde zahrabán a dítě ani necítí potřebu si samo od sebe zahrát. Ale bude tedy umět noty, no...Sportovní jsou dobré v tom, že tam vznikne nějaká parta, která se může dále scházet, přijde mi to dobré ze sociální stránky.
Předchozí