Přidat odpověď
Žžena
len upresním, mama mala 55 v r.2001 a rok na to už mala ku kope iných zdrav.problémov aj rakovinu, v 56 išla do dochodku (skor lebo sa to dalo) a v 67 zomrela po rokoch zdravotných trápení (cukrovka od druhého tehotenstva, rakovina, polyneuropatia). O rok neskor v 2002 diagnostikovali rakovinu aj otcovi (tiež mal za sebou už roky trápenia s chorobami). Sestra akurát rok predtým odišla na VŠ, štastie že už mala po maturite a nemusela ostať doma a vidieť ako jej umierajú rodičia. Len ísť tam, do toho domu, bol pre mňa stres a neskutočný žiaľ. A to ma doma čakalo malé dieťa a milujúci manžel, s plnou podporou. Neviem si predstaviť aké následky by to zanechalo na sestre keby bola doma. Takže z mojich skúseností som deti chcela mať čím skôr a nespoliehať sa na to že v 50 mať prváka je OK lebo to predsa dám.
A ešte...to, že v dnešnej dobe kedy peniaze miznú zo sociálneho systému do čiernych dier, sa snažia ľuďom nahovoriť akí sú fit v 65 a že si majú na dôchodok ešte počkať neznamená, že je to pravda.
Předchozí