Přidat odpověď
"možná, že kdybych bydlela a pracovala v místě, kde všude dojdu pěšky, popřípadě kdy by mi nebo klukům jela mhd každých pár minut, taky bych to pochopení neměla, ale od nás jede do okresního města bus někdy 2 během minuty a jindy tři hodiny nic, takže kromě toho, že musí existovat vlak, musí k němu být taky mhd, pokud má jedno z toho zpoždění, a že mívá, protože nejsme na hlavním tahu, tak není v lidských silách přijít včas do školy."
Přesně, přesně, přesně.
Pokud mám školu v dochozí vzdálenosti, případně když někdo bydlí v Praze, která je protkaná hustou sítí kvalitní veřejné dopravy, tak je v pořádku pozdní příchody sankcionovat.
Ale v případě, že se dojíždí, tak je to přesně jak říkáš, a přijde mi od školy stupidní a byrokratické rigidně lpět na pravidlech "padni komu padni", je přeci zhovadilé nutit dítě jezdit o spoj dřív a hodinu čumět před zavřenou školou, protože ten spoj, co jede přesně na čas, se MUŽE opozdit (jak psala Federika)?
Dřív ten dopravce vystavil "opožděnku", když měl vlak zpoždění, a ten dotyčnej byl krytej. Klidně ať škola požaduje tohle taky, ale jinak nevidím důvod, proč by nemohla být vstřícná. Zvlášť pokud si ten žák jinak plní všecko co má a je jasný, že to není žádnej flink.
Předchozí