| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Divá Báro, já se vždycky snažila s učiteli domluvit. Bohužel s některými to prostě nešlo. Než jsem na to přišla, trvalo mi to docela dlouho.

Jinak jednu z dosti přísných učitelek na základce moje dvě děti, co ji zažily, milovaly. Protože ač přísná, jednala férově a s respektem a něco je dokázala naučit. Mimochodem zrovna tahle učitelka (byla i výchovná poradkyně), když byl syn na výchovné komisi (kvůli hlučnosti při výuce, zapomenutým pomůckám a pozdním příchodům), tak se ho zastala, že ona s ním žádné problémy nemá, a pak mi řekla, že jsem ho dobře vychovala, že je to slušnej kluk a žádnej sígr. Zato většina učitelského sboru se tvářila, že z něho roste snad masový vrah. Jeden z nich ho soustavnou šikanou totálně zničil - a nebyl z té třídy zdaleka jediný. Zachránil ho přestup na jinou školu.

Moje děti celkově neměly problém s tím, když byl někdo přísný, pokud se k nim choval jako k lidem. Zato nesnášely (a podle mne právem) ty, co je ponižovali (a nejen je), a taky nemusely ty, co je houby naučili, byť jinak byli jakože nekonfliktní. Třeba jeden učitel angličtiny se rozhodl, že část té skupiny, co v ní byla dcera, umí angličtinu lépe, tak ho nepotřebují, a učil jen ty, co byli pozadu. Dcera se ho ptala, jestli by jim teda nezadal nějakou práci, tak to ne - měli za úkol jen být zticha a nerušit. Hele, já mám takovejch historek o neschopných učitelích, že by to vydalo na knihu. Chápu, že se to učitelům blbě čte a vztahují to na sebe, ale prostě taková je moje blbá zkušenost. O to víc si hluboce vážím těch, co v tomhle systému a s takovými kolegy vydrží a dělají dobrou práci.
Jo a mimochodem - to, že někomu připadá kolega či kolegyně jako "fajn člověk", vůbec nevypovídá o tom, jak se v reálu chová, když je s dětmi sám.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.