No, já jsem teda upřímně otrávená z množství lidí, kteří se na e-kolech prohánějí. Jezdí výrazně rychleji než by jeli normálně, kolo je těžké, takže setrvačnost, plus často málo zkušeností a kondice na to, aby ten stroj v krizových situacích zvládli.
Z toho plynou velmi časté úrazy a ohrožení ostatních lidí okolo. Což netvrdím, že je případ tvého muže, beru to obecně.
Prostě jak na frekventovaných cyklostezkách, tak v srdci přírody, lítají na tom 25-30km/h hlava nehlava a ještě se prsí, jak si nechali kolo "čipnout" a vyřadit omezovač rychlosti. Vždyť je to pak jak moped...
Chápu motivaci ohledně zdraví, ale myslím, že na kole se dá jezdit i s "omezením extrémních kardio výkyvů". Jednak naplánováním trasy a pak prostě rozmným zpřevodováním. Tak kopec nepojede jak drak, ale zařadí si lehoučký převod a pomalu vyjede. To přece nemůže tepovku vyhnat nikam vysoko, ne? Sama jezdím a vím, jaké tepy kdy mám.
No a počítej s tím, že pokud se baterka vybije, tak došlapat na tom těžkém křápu domů, to bude teprv kardio jak bič