| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Pochopitelne yalezi na tom, odkud jsou - a taky v jakem prostredi posleze jsou nuceni se v nove zemi pohybovat.

Do meho prvniho kurzu chodil dustojnik z Iraku, temer hotovy lekar. Ten mel zajem se prizpusobit, naucil se celkem rychle svedsky a spratelili jsme se. Prisel s bratrem a se svymi manzelkami, dvojcaty. (Krome jineho mne jeho bratr pozadal, abych s nim prekladala koran, ackoli vsichni vedeli, ze jsem ateista a o nabozenstvi nemam ani zajem diskutovat, pokud se nemam potrebu dozvedet neco, co ma vliv na mou praci). Jejich manzelky chodily v mini, zadne zavoje neexistovaly a v jejich rodinach to fungovalo celkem stejne, jako v jakekoli evropske rodine. Slavili sve svatky (kam mne i zvali), vyznavali islam, ale nijak to nedavali najevo. Muzum jsem pomahala najit nejake zamestnani. Zeny potom chodily na moje kurzy, bavily se s kymkoli, manzele vyzadovali, aby zeny na kurzy sly, a starali se o domacnost a deti, aby to zvladly. Takze celkem netypicke rodiny.

Kdyz jsem potom zacala pracovat ve skole v jinem meste, behem kratke doby se prestehovali za praci do Malmö. Kde dostali byty v mistnim ghetu. Po nejake dobe jsem je cirou nahodou zahledla v obchodnim centru. Zeny i dcery zahalene od hlavy k pate (ackoli muzi pred tim tvrdili, ze nikdy… Muzi se mi vyhnuli, jedna z zen se sklopenyma ocima odpovedela, "ze si to samy vybraly s ohledem na svou viru". - Co ja vim, spis si to "vybraly" s ohledem na okoli, ktere ruznym zpusobeb vynucuje prizpusobeni se a sikanuje ty, kteri se neprizpusobi tomu zabehnutemu.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.