Přidat odpověď
No, pokud porovnáváš vařené (loupané) brambory x domácí bramborový knedlík, tak z hlediska času to opravdu takový rozdíl není. O blbuvzdornosti nebudu diskutovat, protože jsem domácí bramborové těsto dělalala jen asi 3x a byla jsem z toho na nervy, jak to klapne (poměr brambory x mouka), ale věřím, že se to asi nacvičí (u chlupatých knedlíků jsem to taky nacvičila).
Ale když porovnáš domácí bramborový knedlík x bramborový knedlík z prášku, tak je naprosto jednoznačné, že ten práškový vede - máš to za pět minut umíchané, pět minut leží, 3 minuty tvaruješ knedlíky a 15 minut se vaří. Tu práci s loupáním brambor (plus tu 3/4 hodinu, co musíš začít dřív, to je taky někdy komplikace) by mi vyvážila jen znatelně lepší chuť výsledku, což tedy tak nevnímám. A že bychom se otrávili nějakými "éčky" zrovna z bramborových knedlíků, to se nebojím, zase tak často to nejíme ...
Předchozí