tak do téhle situace jsem se také několikrát dostala. Kafe jsem léta nepila. Moc návštěv k nám navíc nechodí a poté, co kamarádce jednou u nás málem kleplo, že nemáme doma kafe jsme si zvykli řešit to předem. U hodně dobrých známých se prostě dopředu zeptám co mají rádi a to pak koupím, třeba manžel jedné mojí kamarádky pije turka - tak prostě koupím jeho oblíbenou Jihlavanku, ona mu jí u nás doma uvaří (já nevím jak na to a nestydím se říct jí, pojď si to udělat podle svého) a pak mu zbytek dám s sebou domů
pokud plánujeme program částěčně venku je předem jasné, že kafe bude venku koupené. A pak jsem se naučila koupit nějaké celkem běžné rozpustné kafe, pro případy nouze jako jsou třeba řemeslníci, kteří ocení cokoliv co kafe alespoň připomíná. Když už se mi zdá, že je tam dlouho dám ho babičce, která rozpustné kafuje a koupím čerstvé. Tím nechci říct, že se mi doma kafe nikdy nezkazilo, ano taky, ale řešením je podarovat a občas prostě něco koupit a nebát se zeptat, co by kdo rád, pokud to není návštěva šéfa s manželkou.