Tohle je problém. Kamarádka má synka s nesnášenlivostí lepku, dítě nemusí mít přímo celiakii, stačí glutenová senzitivita (u chlapečka neprokázali typické změny sliznice střeva, jinak má vše). Školka musí mít výživového poradce, který dbá na správné složení jídelníčku, do jídelníčku nelze zasáhnout jen na přání rodičů a změnit výživu ve smyslu diety bez konzultace s ním. Jenže všechny školky ho nemají, on přijíždí třeba jednou za měsíc a mnohé nemají ani vlastní kuchyni, jídla se vozí z centrální kuchyně třeba pro školu a domov důchodců, takže zasáhnout do toho trvá hodně dlouho a leckdy to ani nejde, navíc by provozy musely být oddělené, jídlo by beztak bylo kontaminované
Jednodušší je dávat dítěti krabičky a koupit mikrovlnku, jako kamarádka s manželem, když je k tomu školka ochotná, člověk si ušetří nervy...