Otázka má více témat: - život bych zásadně kvůli dítě nepřekopala, jsem špatně vydíratelná a to i vlastním mládětem. Samozřejmě svoje návrhy ke zlepšení našeho životního stylu říct může a některé jsem ochotná akceptovat - zhoršování životního prostředí je skutečné a nějaká větší změna je potřebná. Greta na mně nicméně rovněž působí jako marketingový projekt. K této otázce se vyjadřovalo mnohem víc serióznějších vědců, proč by měla Nobelovou cenu dostat Greta a ne někdo ze skutečných odborníků? - problém je, že k poukázání problému je potřeba poukázat i na řešení, to hnutí kolem Grety dělá minimálně prakticky vůbec. Hnutí proti jaderným elektrárnám v Německu způsobilo zvýšení CO2 kvůli tomu, že místo čisté jaderné energie se energie stále vyrábí ve starých uhelných elektrárnách, protože solární či větrné nedokážou pokrýt poptávku - vidím jako obrovský problém globální nárůst populace. Kdyby velká část lidí nežila v chudobě, planeta by už zkolabovala. Ale přesto je to tabu, o kterém se zřejmě nesmí mluvit a nikdo ho neřeší.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.