| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Janinko, nezávidím. Vidím u mého sourozence, jak je náročné občas vyjít s prarodiči. My bydlíme o 300 km dál a fakt je, že občas se nám stýská... ale nechtěla bych bydlet s nimi. Ani s prarodiči s manželovy strany ani s mými.
Nicméně adoptovali jsme si "babičku" v sousedství a situace je tam taková, že jedno její dítě v žije v zahraničí a u babičky nikdy nic fyzicky neudělá, nepomůže s ničím, protože mamince posílá dost peněz na to, aby si na to mohla babičky zaplatit lidi. Další dítě žije o pár kilometrů dál, ale taktéž u maminky neudělají ani co za nehet vleze(ani vnoučata), protože přece má malý dům a malý pozemek, aby si to dělala sama. V kombinaci s šetrností jejich maminky je to složité. Peníze od zahraničního dítěte šetří na horší časy na kuřivo a přilepšení, takže s nějakým objednáváním placených služeb vyčkává až to fakt nepůjde jinak. Já se snažím pomáhat seč to jde - seču trávu u ní i u nás, naše starší dítě tam chodí na brigády a pleje záhony, ale není to na pořád.
Už jsme si také prošli tím, že chtěla, abych s ní jezdila na nákupy - ne že mi dá seznam a nakoupím já, ale že přijedu domů a sbalím ji a pojedu s ní šmajdat po nákupech. To jsem jí odmítla, časově už by to bylo neúnosné, takže byla chvíli naštvaná... teď s ní jezdí její starší sourozenec autem (ona neřídí). Asi bych se nenechala manipulovat - jestli má dědeček problém s placením vašim nebo jeho, tak žel bych se opravdu nepřetrhla to jít udělat...
Také se snažím a pomůžu jí ráda, občas když slyším, jak její blízko bydlící dítě odmítá jí umýt lustr... tak jdu a udělám to já, ale musím mít čas, být zdravotně OK - ona má své problémy, ale ty mám i já... Je to náročné - držte se.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.