Přidat odpověď
Tápu, jak to vysvětlovat. Když jsem byla v jejím věku, občas jsem šla s kamarádkami ven a potkali jsme nějakého obnažujícího se úchyla. Občas jsem ho potkala i když jsem šla sama. To byla taková reálná hrozba, ne jen báchorka o zlých pánech. Dcera sama ven nechodí, občas je pošlu se sourozencem na hřiště, občas ji tam vypustím s kamarádkou. Žádné potulování se někde, budete tady a maximálně si půjdete koupit pití nebo nanuka támhle na roh. Moje argumenty "budeš si psát jen s lidmi které znáš" nechápe. Proč? Co by jí mohl někdo udělat. "Zkus si představit že to není desetiletá holčička, za tím nickem, ale paedsátiletej chlápek". A proč by to dělal? "Protože jsou lidi divní a někteří rádi ubližují malým dětem." Proč by jim ubližovali? A jak, přes internet? "Nemůžeš nikomu posílat fotky. A už vůbec se menideš kvůli někomu fotit" A proč ne? Čemu to vadí.
Zatím jsem úplně nenašla cestu jak jí vysvětlit že jsou divní lidi, počínaje padesátiletými divnými chlápky a konče třeba spolužáky, které může bavit ponižovat malou holku, posílat jí hanbaté fotky a na oplátku se snažit z ní hanbaté fotky dostat. Jí tohle ještě vůbec nezajímá a jediné co jí zajímá, jsou desetileté holčičky vyrábějící slizy nebo nosící barevné paruky. Na tom přece není nic nebezpečného.
Předchozí