Přidat odpověď
Tak ono se z důchodců stalo politikum. Je to rozhodně zajímavá a zájmová voličská skupina. Jedna část politického spektra na to přišla - ó, jaký objev, druhá část ne a ne pochopit, že volič preferuje tu část politiky, která mu věnuje pozornost. Také ne a ne pochopit, že nadávkami a dehonestací, ať už typu "přemluv bábu", kecy o vyžírkovství, či pochybnostmi o jejich zdravém rozumu a úvah o omezení jejich voličského práva se voliči nezískávají.
K tomu se pak přidá pár příznivců politických stran, které namísto aby si voliče získávaly, se je snaží vyeliminovat "z provozu" - politického. Je to nekonečně hloupé, myslím, že zdravý rozum spočívá právě v tom, že sleduju své zájmy a nevidím důvod to někomu vyčítat. Právě senioři zažili už mnohé, v politice také a měli možnost vysledovat rozdíl mezi politickým a ideologickým řečněním a realitou, včetně své vlastní a to od okamžiku, kdy to volební právo získali.
Pak se krásně v tomto tématu odrazily vlastní zkušenosti a přiznejme si to, i vlastní strachy ze stárnutí a stáří.
Já jsem "svým seniorům" nekonečně vděčná, za to, co mi dali do života, umění "přežít", najít sílu bojovat právě s těmi úzkostmi a strachy, které tu byly zmíněny a v neposlední řadě i příklad do budoucnosti, že i vysoký věk lze prožít plnohodnotně.
Předchozí