Přidat odpověď
Kudlo, když paní organizuje hromadné kojení v bance a chlubí se tím, že kojila kdykoli a kdekoli do 5 let dítěte, to už je trochu pozérství. A dává argument odpůrcům kojení na veřejnosti ve stylu "vidíte, co jsou ty kojící matky zač" a možná nalomí ty umírněné a váhající. Dělat si názor na kojení na veřejnosti podle poněkud extrémního přístupu je samozřejmě špatně, ale lidé jsou už někdy takoví.
Za mě, nevidím problém v kojení miminka v bance ani kdekoli. Ne každému je asi příjemné být u kojení cizího dítěte, ale není problém se otočit, poodejít, zkrátka je to věc té matky, nikomu neubližuje ani moc neomezuje. Na druhou stranu bych čekala, že kojení bude mít v rámci možností přijatelnou formu. Netřeba se skrývat pod plachtu, ale aby si tříleté dítě v restauraci "chodilo cucnout", jak tady někdo popisuje, už mi úplně v pořádku nepřijde.
Ono je to jednoduché, jako skoro se vším, stačí pochopení a tolerance na obou stranách. Každý by měl pochopit, že nechat miminko hladovět je chyba a že matky nemusejí jen sedět doma, a matky snad chápou, že kojit mohou tak, aby co nejméně "obtěžovaly okolí". Když je někdo nastavený JÁ JÁ JÁ JENOM JÁ (případně moje dítě), a když se někde sejdou dva takoví z odlišných táborů, je na konfliktní situaci zaděláno.
Předchozí