miluju moře
... miluju ten pohled - dynamiku vln, nekonečnost ve které se vracejí a zase mizí, tu stejnost a různost v jednom... miluju tu vůni, ten slaný vzduch, tu vlhkost, ve které je 30 stupňů mnohem příjemnějších než třeba u rybníka... miluju, když si do něj vlezu a nechám se houpat na vlnách... miluju ten zvuk, jak vlny narážejí, jak voda šumí a do toho křik racků... dokážu fakt hodinu sedět a jen čumět (doslova) a jsem totálně fascinovaná...
ale já jsem teda ujetá na vodu celkově, miluju i vodu v našich jezerech, přehrady, vodopády, stačí mi jakákoliv čistá voda (v pohybu) a jsem spokojená, úplně stejně fascinovaně zírám třeba na vodní hladinu bazénu u sousedů (pokud tam nikdo není - to mě ruší)
jo a jinak u moře miluju i jídlo - ovoce, zeleninu, maso, ryby - všechno připravené na rychlo, žádné dlouhé vaření, propojení chutí a vůní - myslím, že i v kombinaci s vůní mořského vzduchu
a i mentalita lidí je u moře jiná, v těch teplých zemích méně spěchají a samozřejmě tím, že jsem na dovolené, nespěchám ani já (a i to pak mění mé pocity)
jé... jak já už se letos těším...