myslím, že hrozná únava někdy potkala řadu z nás a ani nám nemusí být 40 a víc. Může to být kombinace mnoha věcí. Začala bych tím, že bych to řekla svým nejbližším, že si prostě potřebuješ teď hned a víc odpočinout a ne že potřebuješ jen aby tě nechali, ale aby něco z tvých povinností udělali. To totiž dělá můj muž, když řeknu, že nemůžu tak mi odpoví, tak to nech na zítra. No na
. Odpočinek je, když to nečeká, ale udělá někdo jiný. Pokud je tato možnost vyloučena tak opravdu aspoň jeden víkend se na vše nepodstatně vy... a odpočinout si. Za druhé bych zmapovala jídelníček. Já když držím dietu tj. hlídám se a jím zdravě jsem totálně vitálnější a plná sil než když v depce obědvám v mekáči (byť mi to krátkodobě pohladí duši
)
Jak to dělají jiní? No stačí chvilku poslouchat, ona občas je u nich babička, nebo dítě spí u sousedů atd. a pak máš prostě volněji. U mě tak taky včera bylo, přiletěla jsem z práce ve čtyři, totál zpařená takže sprcha a do večera jsem stihla myčku s kuchyní, pračku, vytřít celé spodní patro, posekat zahradu a udělat k večeři palačinky. Nepočítaje takové ty kravinky jako připravit svačiny a prádlo na druhý den, moje sprcha atd. Je pravda, že večer při čtení pohádky jsem již byla notně nevrlá, ale bylo to tím, že manžel nebyl doma, starší dcera venku a mladší u sousedů a všichni dotáhli až v sedm. Pokud přijdu a neslyším nic než "mamííí" tak mi taky hrabe...