Přidat odpověď
Není jen velkochov X bio.
Výroba masa je u nás pořád poznamenaná kolektivizací. Tehdy byly velkochovy=výroba, pak masokombináty=velkoodběr a centrální rozvoz. Velkochovy, velkojatka i masokombináty se privatizovaly, ale jedou furt v tom stejným. Málokterá země (kromě SSSR a podobnejch) to měla kdy nastavený takhle. Jinde bejvá celkem běžně dostupný maso z malejch chovů (nemusej to bejt biochovy), kde se v jednom podniku dobytek chová, poráží i dál zpracovává, tj. farma, jatka i řeznictví v jednom. Poslední dobou takovejch u nás přibejvá, ale pořád je to jako když plivne. Výběr v podstatě není, pokud čirou náhodou nebydlíš někde v dosahu takovýho podniku, kde dobytek není furt zavřenej a vykrmovanej se snahou maximálně urychlit růst, maso se nenechává vyzrát a pak se do něj píchá spousta různejch přípravků s cílem vylepšit chuť a trvanlivost.
Předchozí