libik, ona je to i otázka senzoriky
Maso z pastevního odchovu je jiné (a těžko sehnatelné), už množství pohybu zvířete má vliv na strukturu masa. Krmení zeleným se taky promítne jinak než obilninová nebo granulovaná strava. Ať už se krmí volně na pastvě nebo jim to dovezou pod nos do stáje. Atd. Pokud si najdeš svého farmáře, od kterého ti to chutná víc, tak způsob chovu většinou nemění. Malý řezníci můžou brát přímo od svých vybraných farmářů, co se jim osvědčili, takže zase větší pravděpodobnost že natrefíš na něco lepšího. V supermarketu je to mnohem větší loterie. Můžeš natrefit na maso od někoho s přirozenějším odchovem nebo na maso ze zvířete, co nevidělo potravu v přirozené formě. Ale taky záleží na oblasti. I malé řeznictví v městské aglomeraci může brát anonymně z jatek, takže tatáž loterie, naopak tady v kraji i v podnikové prodejně jatek narazím s velkou pravděpodobností na maso od někoho menšího, kdo krmí hojně i zeleným, protože je tu asi už víc luk než polí.