Přidat odpověď
Monty: "nedochází jim, že my "na druhé straně" máme problém morální, ale oni budou mít problém existenční."
Co znamená to "my" a "oni"? Jaký je rozdíl mezi voliči jednotlivých stran, že "voličům ONI" hrozí existenční problémy?
Na demonstraci jsem nebyla, tak jsem alespoň sledovala dění zprostředkovaně v TV a rozhlasu.
Docela mě zaujal pořad Názory a argumenty na Plusu (Český rozhlas Plus).
Debatovali tam Apolena Rychlíková (server A2larm), Daniel Kroupa (vysokoškolský pedagog), Martin Zvěřina Lidové noviny), Jan Gruber (Deník Referendum).
https://plus.rozhlas.cz/organizatori-demonstraci-se-musi-naucit-myslet-politicky-a-ubezpecit-lidi-v-7968717
Překvapily mě docela umírněné názory Apoleny Rychlíkové.
"Udělali velký krok, ale je nutné naučit se myslet politicky a mít politické požadavky. Nenechávala bych to na politických stranách."
Martin Zvěřina:
„Andrej Babiš vítězí vinou slabosti svých oponentů a když se podíváme do Poslanecké sněmovny, tak ještě dlouho vítězit bude. Pokud se opozice bude chovat stále stejně, tak se Česko Babiše zbaví teprve až umře.“
Jana Grubera z Deníku Referendum nemá Babiš vzhledem k rozložení sil v parlamentu důvod odcházet a nikdo ho k tomu nedonutí. Požadavky demonstrantů pak označuje za nesmyslné – ministryně spravedlnosti prý zatím ve funkci ještě nic neudělala a odebrání dotací Agrofertu není systémové řešení.
Předchozí