Přidat odpověď
"Tak tohle já třeba nechápu, já bych prostě řekla kamarádce A, že jsou na mne rychlý, že jim fyzicky nebudu stačit a tím pádem bych si to neužila, tak ať jedou samy a vyjela bych si mimo."
Tohle chápu (a ještě bych ji požádala, aby mi příště řekla dopředu, pokud bude chtít někoho přizvat, protože takto to pro mě ztrácí smysl)
"Jo, byly jsme domluvený, ale to není nic na čem závisí život ne? Asi jako když se domluvím s chlapem, že budeme večer hrát Katan a do toho se domluvím s kámoškou na kafe - tak buď půjde muž s náma, nebo zůstane doma, ne?
Přiznám, že mě nikdy nenapadlo, že to někdo takhle řeší. Budu na to muset myslet."
naproti tomu tady zase absolutně nechápu, jak si někdo může DOMLUVIT zaráz se dvěma lidma dvě věci, který se navzájem vylučujou (muž počítá s tím, že s Tebou bude hrát Katan, kamarádka počítá s pokecem u kafe) a hodně by mi to vadilo i jako té kamarádce, i jak tomu manželovi.
Život na tom opravdu asi nezávisí, ale kdybys to brala takto, tak život vlastně nezávisí skoro na ničem a přesto to neznamená, že jednostranné rušení dohod bez vědomí druhé strany je v pořádku. A na rozdíl od toho kola si myslím, že tohle nespadá do té "šedé zóny", ale je to jednoznačné - pokud se s někým na něčem dohodnu, tak to prostě platí, dokud se s ním nedohodnu jinak (nebo samozřejmě pokud se nestane nějaká katastrofa)
Předchozí