Prirucni zavazadlo si urcite vezmi, davam do nej cenne veci a par veci bezne potreby, kdyby se nekde zaseklo (uz parkrat jsem z nich tahala kufr treba tyden). Taky jsem zazila vykradene kufry - pomahala jsem resit ukradene mobily, penize, elektroniku, rozervane obaly na zabalenych darcich...bezne se kradou cigarety, kamaradce dokonce v kufru vymenili Marlborky za Camelky
Kufr nezamykej - muzou prestipnout zamek, ale taky urvat jezdce na zipu. Lepsi je obalit kufr smrstovaci folii, do toho se jim vetsinou nechce lezt. Piti, ktere si chces brat s sebou, ti pri kontrole zabavi. Tekutiny vc. kosmetiky se ti musi vejit do plastoveho uzaviratelneho sacku o objemu 1 l (to je objem pytliku, ne tekutin dohromady!). Vezmi si to rovnou v sacku, at pak nemusis strachat a prepakovavat kufr pri kontrole. Nekde ti ale i tak vnuti ve fronte jejich vlastni sacek - to pak musis presypat do nej. Divne veci zkoumaji a zdrzuji. Nam treba vybalili pastu na vyrobu nafukovacich balonku z Harrods...
Ale neboj, vetsinou je to vsechno v pohode a nedeje se vubec nic, napsala jsem jen nejvetsi excesy, abys pripadne nebyla prekvapena.
Treba ve Francii jsem prosla v pohode i s gelem v antquariu, jindy mi tamtez udelali scenu kvuli alkoholu v zapecetene tasce z bezcelni prodejny - a musela jsem vyzebrat od trafikanta krabici a podat vsechno do zavazadloveho prostoru.
V Londyne me zdrzovali 20 minut kvuli parfemu, ktery jsem nedala do pytliku, v Mexiku zasli, kdyz jsem do sebe pred kontrolou zlomila flasku vody a strkala jim ke kontrole parfem. No tak si ze zdvorilosti cuchli a pochvalili mi vuni. Jindy mi v Mexiku probrali kufry do posledni ponozky a privedli experta, aby me zkusil presvedcit, ze moje susena dyne je ve skutecnosti ze dreva.