Přidat odpověď
Petro, z hlediska výživového je to určitě super, ale s ohledem na tu zácpu mi ta jídla připadají pořád taková suchá. Určitě bych zařadila kysané výrobky, kefír. Jinak tady jsem našla na internetu seznam potravin, které mohou zácpu zhoršovat (ale nejsem odborník, určitě bude záležet taky na množství):
Potraviny které mohou způsobit zácpu:
Bílá loupaná rýže a vše, co se z ní připravuje.
Brambory.
Mrkev pasírovaná nebo ve formě polévky či šťávy.
Borůvková šťáva.
Přezrálé banány, jemně nastrouhaná syrová jablka. Jablka nastrouhaná nahrubo, nakrájená nebo vcelku mají neutrální účinky.
Mléko a sýry (nikoliv kysané mléčné výrobky).
Vejce, především natvrdo.
Maso.
Luštěniny.
Kakao a výrobky z kakaa.
Černý čaj.
Příliš málo jídla.
Málo tekutin. Když k potravě bohaté vlákninou přijímáme příliš málo tekutin, pak je stolice tuhá. Vláknina jinak působí projímavě.
Předchozí