Naběhla jsem si, koupila jsem stehna z Vodňan. Kuřata téměř nejíme, maximálně jednou za dva měsíce (kuřecí čína apod.). Pečené kuře tak dvakrát do roka. Nakupujeme v Kauflandu, máme ho blízko, jsme oba invalidní a máme problém jezdit někam dál na nákupy. Teď tam mají v akci stehna asi za 50 Kč/kg, tak jsem je já pitomá vzala.
Po upečení - nedalo se to žrát!
Kůrčička byla celkem jedlá, dobře jsme ochutili, ale to pod kůrkou bych nenazvala masem, chutnalo to jako papír nebo plast, nebo nevím, co to bylo za hmotu.
Dá se zkazit výroba či zpracování kuřecího masa? Nenapadá mě, co s tím masem musejí v tom výrobním závodě dělat, aby z toho vylezla taková nechutná hmota. Myslela jsem, že kuře vyroste, pak se v určitém čase zabije, naporcuje, zabalí a pak jde do krámu. Oni tam něco přidávají, že to není jedlé? Něčím napíchají? Nebo je to celé z umělé hmoty? Asi je mi jasné, že kuře v akci od Babiše nebude zrovna bio, natur či eko, ale jedlé by to být mohlo, jenže tohle nebylo poživatelné. Nesmrdělo, ale vyhodili jsme to.
Tak se chci zeptat, kde kupujete kuřata? Obávám se, že Vodňany dodávají skoro do všech obchodů. Řezníka máme docela daleko, nicméně se bojím, že i tam budou mít nějakou takovou Babišovu šmakuládu. Nechci žádné eko-bio předražené dovozové kuře, chci obyčejné, které bude chutnat jako kuře. Dá se sehnat?? V supermarketu? Nebo musím do specializovaného obchodu? Praha 10, 9, 3… A kolik stojí takové JEDLÉ obyčejné kuře?