Přidat odpověď
Senedro, mám podobné chutě jako ty. Vypečené kůžičky,mňam!
Jak jsi psala o té velikonoční nádivce, to mě překvapuje, že to zná tak málo lidí. Je výborná. Je to staročeské jídlo, dávají se do ní mladé kopřivy, ty když nemám, tak tam dám jiné bylinky. nebo se tam může dát špenát.
https://www.prozeny.cz/clanek/velikonocni-nadivka-se-spenatem-a-uzenym-masem-43664
"Do velikonoční nádivky patří především bílá masa. Název hlavička dostala od vařené telecí hlavy, z níž obrané maso bývalo její tradiční součástí.
Použijte bez zaváhání i kuřecí, králičí nebo jehněčí. Protože maso se v nádivce chová vždycky stejně, s klidným svědomím můžete sáhnout i po vepřovém či uzeném masu. Volte podle svých chutí a podle toho, které suroviny máte po ruce.
Maso se v nádivce nestihne tepelně upravit, takže ho musíte uvařit předem, nechat vychladnout a nakrájet."
Celý recept je tady:
https://www.kucharkaprodceru.cz/velikonocni-nadivka/
Předchozí