V únoru se mi v Podolí narodila holčička, a s přístupem v porodnici jsem téměř naprosto spokojená. Jediné, co mě mrzelo, bylo že se mi doktoři a sestřičky automaticky nepředstavili a většinou neměli jmenovky.
Nejdřív mi odtekla plodová voda, a tak jsem po příjmu (kde byl tatínek celou dobu se mnou) strávila den na oddělení P3 pro rizikové těhotenství - vybavení staré a prostředí nic-moc, ale sestřičky výborné, ochotné a vstřícné (ono pak zjistíte, že na vybavení zas tak nesejde).
Na porodním sále byli taky všichni velmi vstřícní, prochodila a prostála jsem prakticky celou první dobu porodní, dokonce jsem nemusela ležet ani při monitorování. Chtěla jsem rodit vertikálně - opět nebyl problém, zkusili jsme to ve stoje, pak v kleče, a ve finále v podřepu s oporou zad na polohovacím křesle. Pořád jsem se potřebovala něčeho držet, naštěstí byl tatínek po ruce :-). Rodil mě mladičký doktor Hamáček, velmi milý a šikovný a o všem jsme diskutovali (jaká poloha, jestli nástřih atd.). Mimčo s námi bylo po porodu na sále 2hodiny, pak je odvezli na prohřátí do inkubátoru na asi 3 hodiny, a pak jsem je měla u sebe do půlnoci, kdy po dohodě malou odvezli opět na prohřátí a přivezli mi ji v 6 ráno a pak už jsem jí měla u sebe, dokud nemusela na fototerapii kvůli žloutence.
Oddělení šestinedělí - P1 - opět prostředí horší, vybavení staré, ale personál vynikající. Sestřičky velmi ochotně a trpělivě pomáhaly s kojením a v našem případě byly opravdu vytrvalé - Madlenka se naučila sát až sedmý den po porodu. S přikrmováním se nespěchalo, opravdu až když nebylo vyhnutí, přikrmuje se mateřským mlékem.
Na oddělení měla přednášku o kojení pí Fischerová z laktační ligy a odpovídala na dotazy, po pokojích chodila i rehabilitační sestra a předváděla cviky po porodu.
Pro prvorodičku Podolí nebyl špatný výběr.A ještě malé doporučení - na všechno se ptejte - když se zeptáte, určitě vám odpoví, automaticky některé procedury nevysvětlují.
Předchozí