Palac a ostatní, když já to počítám i tak, že na tom pěstitel musí vydělat. Vem si, jak dlouho taková hadovka roste, musíš to opečovávat, stříkat, sledovat, zajistit šetrnou sklizeň a převoz. Pak je tu jistá kazivost u tohoto druhu zboží, tedy ztráta, se kterou se musí počítat. Vydělat na tom chce i prodejce.
Kolik lze asi na tom vydělat, když by jedna stála 10Kč? Češi se pořád pídí po slevách, tak je občas i taková cena, ale musí to být prostě prodělečné. Levné ovozel jsou ty nějakým způsobem dotované (a často díky tomu i dovážené).
Já myslím, že je třeba se na to dívat realisticky, prostě i květák za 50 (nebo kolik Kronika zmínila) je levný, uděláš z něj oběd pro 4 lidi.
Ano, rajčata jsou občas drahá, ale 60Kč /kg drahé není, je to jakž takž minimální cena, drahé jsou ty mini keříčkové, kde je často 250/kg.
Potom se k nám vozí nekvalitní věci, aby to vše bylo co nejlevnější, protože to český zákazník ocení. Buďme realisté.