Valkýro, to je jak v knize vejce a já od Betty MacDonaldové.
Já chápu, že hlavně na vesnici bylo ve zvyku prostě z principu všechno zpracovat, prostě si lidé dělali zásoby na zimu a třeba i do dalšího léta, když se nevydařila úroda. Jenže doba je prostě jiná...
A fakt si radši sama zavařím těch 10 skleniček broskví, tak třikrát za zimu si je dáme k jídlu, někdy do pudinku, někdy do jogurtu nebo nepečeného dortu.. a v létě nemusím přemýšlet, co sakra s 30 sklenicemi broskví.
Máme známé, kteří mají doma tři chlapce v pubertě + kamarád dělá hodně fyzicky, u nich chápu, že jednou za dva roky zavařují 150 sklenic okurek nebo mají v mrazáku připraveno 20 šišek bramborových knedlíků ( dostali staré brambory od někoho známého). K běžnému jídlu totiž u nich klidně zahučí 3 šišky knedlíků a 2 sklenice okurek.