Přidat odpověď
Rišulko,
mě spíš vadí "kurvítka" - že věci, které za mých babiček vydržely celé generace, tak nám nevydrží. Třeba nábytek. O věcech typu pračka atd. ani nemluvě, ty se zásadně porouchají jakmile je po záruce. Auta - samá elektronika, která když se zblázní, tak je odepsané i jinak funkční auto. Spousta strojů a přístrojů je teď řízená digitálně a nedá se to "opravit kladívkem a šroubovákem", a často je to rovnou na vyhození.
Jinak si myslím, že se to zase otočí - lidi se nabaží padesáti druhů dovážených jogurtů a koupí si raději čerstvé, místní. Tak jako třeba třešně v lednu z Argentiny stejně nejsou dobré (kromě toho, že jsou drahé), tak si holt na třešně zase počkám do léta, až budou místní, čerstvé a chutné.
Vrátila jsem se k bavlně a vlně, protože ostatní funkční materiály mi způsobují vyrážky. Je to drahé, ale zase to nejsou plasty... prostě si myslím, že po fascinací nadbytkem a tisíců plastových šmejdů z Číny, se lidi vrátí k místní produktům, které budou kvalitní a trvanlivé (např. bych mnohem raději měla stůl od truhláře, než z Ikey).
Předchozí