Nicméně jedla se jednoduchá jídla ze základních surovin. Už kečup byl brán jako luxus.
Mražené hranolky jen ve svátek. Do restaurace nikdy.
Kafíčko v neděli.
U nás se tak jedlo a to jsme nebyli nějak chudí. Jedl se chleba se sádlem, s marmeládou, medem, jedla se hodně vejce (typicky na snídani vejce na hniličko - dnešní výživoví poradci by jásali;-)
Jedlo se sezónní ovoce i zelenina. Když byla hustá polívka, bylo pak už jen něco menšího, naopak když byl vývar, bylo hutnější druhé.
Pekly se buchty, táče, bábovky.
Jedla se rajská (bez masa), špenát (bez masa), koprovka, čočka na kyselo, dušená mrkev s hráškem, fazolky na kyselo, zapečené brambory, brambory na loupačku s mlíkem, bramboráky, zelňáky.
Zavařovalo se, dělaly se marmelády.
Já tak žiju stále, přijde mi to naprosto přirozené.