Přidat odpověď
Monty,
četla jsem ho několikrát, a dočetla jsem se mimo jiné i to, že :
- ceny potravin se budou zvyšovat, mimo jiné i proto, že je potřeba zaplatit až dosud mizerně placené pracovníky v potravinářství (což mi připadá zcela OK)
- oproti všeobecnému tvrzení, že u nás je stejně draho nebo ještě dráž než v Německu, jsme ve skutečnosti cca o 23 procent levnější
- kontrolní nákupy nebývají vždycky objektivní
- počet spotřebitelů preferujících nízkou cenu před kvalitou, je nadpoloviční (článek tvrdí, že v důsledku toho, že jsme si v socíku zvykli na dotované potraviny, já bych s ním v tomto směru polemizovala, protože od socíku přece jen uplynulo 30 let a všecko na něj svádět nemůžeme, a cenu jako důležitej faktor asi berou i jiný národy)
- stát na cenu potravin nemá skoro žádný vliv
- hlavní slovo má spotřebitel.
Tedy pokud nadpoloviční většina lidí ty levné a ne tak kvalitní věci chce a kupuje, tak na koho vlastně nadáváš? Na výrobce, kteří jen uspokojují poptávku? Nebo na ty kupující, že nemaj dost dobrej jídelní vkus? Nebo na co vlastně?
Předchozí