Přidat odpověď
Mimo jiné je to i otázka nějaké té "kultury jídla". Tu si obvykle neseme z dětství a některé dobré zvyky se nám zdají poněkud nepohodlné...
Ten, kdo je zvyklý vařit, péct, nebo dokonce zavařovat "i šišky", je na tom ve výsledku kvalitou i financemi líp, než ten, kdo to nechce, nebo neumí. Ne vždycky je to věc volby, to je kapitola "z Rodinky", tzv. Rodinná škola a mám tyto dámy staré školy v paměti. Po absolvování dosáhly samozřejmě dalšího vzdělání a poradily si v každém režimu a v každém období nedostatku. Dost často z jejich mouder čerpám, škoda, že to vyšlo z módy.
Samozřejmě, většina to řeší tak nějak "na půl", snad nikdo nematlá domácí těstoviny a i tu sušenku a pití na výlet si koupí.
Pak jsou lidé, kteří neumí, nikdo je nenaučil a finance mají omezené a ti musí jít po ceně, nemají jinou možnost. Nebo hladovět...neumí a dokonce v našich podmínkách si ani nemůžou "uplácat kukuřičnou placku".
Předchozí