Přidat odpověď
Přesně tak. Já zmrzlinu domů nekupuju vůbec. Je mi jedno, jaká je. Ale když si koupím třeba Cart d""or, čekám, že ve stejném obalu koupím totéž kdekoliv na světě. A to nekoupím.
Já kupuju základní věci a vařím. Rybí prsty mě netrápí, protože ty jsme ještě nikdy doma neměli. Ale ta zoufalá nabídka ryb, ta mě teda trápí. Rýže, čočka a mouka, ok. Neřeším. Ale sýry? Proč prostě jinde identická značka chutná líp? Proč má lepší složení? Já se nepotřebuju točit na šunce a salámech, nemáme velkou spotřebu. Ale bohužel rozdíl je u všeho. A peníze, které za to kvalitnější zaplatím tady, jsou prostě vyšší než v tom zahraničí. Asi jsem rozmazlená a zpovykaná. Mě ten rozdíl ale štve.
Peču domácí kváskový chleba. Jenže teď po dovolené potřebuju kvásek trochu oživit a nezbylo než koupit chleba. Fakt vám nevadí, že je sice x druhů, ale pod každým z nich je napsáno: vyrobeno ze zmrazeného polotovaru. Byla jsem v obřím Albertu v obřím nákupním centru a měli to kromě dvou u úplně všech. Z těch dvou jsem si jeden vybrala, zítra už zase udělám vlastní.
Předchozí