Aleno,
ty se to snažíš cpát do roviny "jedině Alena ví, co je SKUTEČNÝ KVALITNÍ JÍDLO, kdežto Kudla to ani nepozná, protože jí, ó hrůzo, chutná něco, co Alena za skutečný jídlo nepovažuje".
Což je jednak trošku legrační, jednak to docela dobře ilustruje celou tuhle žrádelní debatu - to, co si jeden s chutí koupí, druhej by nevzal do pusy, ale oba mají právo na existenci, a proto je na pultě těch 150 druhů jogurtů a sejrů a všeho, abychom si tam mohli vybrat všichni.
Znám lidi, kterým kdybyste předložili vedle sebe gothaj a uherák (aniž by to museli platit, takže kritérium ceny by zcela odpadlo), tak by sáhli po tom gothaji, PROTOŽE JIM TO CHUTNÁ VÍC. Není to o ceně, je to o chuti.
A nejsou to lidi, kteří by si nedokázali vychutnat jiný dobrý jídlo, stejně tak jako já si pochutnám i na dobrém francouzském sýru.
A v momentě, kdy si můžeme oba vybrat to svoje, tak absolutně nechápu nářky nad šizením - pokud si koupím tu německou "náhražku", tak mě nikdo nešidí, kupuji si ji s plným vědomím, že to NENÍ z mlíka, a NEVADÍ MI TO. A občas si se stejným vědomím koupím i eidam dvacítku. A někdy jindy zase, když mám chuť, tak si koupím francouzský kozí polínko.
Nevím, proč by mělo komukoli vadit, že mám možnost si koupit německou "náhražku" a eidam dvacítku, když on si může vedle toho v pohodě koupit svoje francouzský kozí polínko, který si třeba kupuje pořád.