Už několik let mě lákalo vyrobit domácí hořčici. Konečně jsem se odhodlala. Našla recept s popisem výroby a receptu se tentokrát držela. Hořčici, dle autorky článku, na který dám v následujícím příspěvku odkaz, po vyrobení všichni ochutnávali a nadále ji dělá v různých variantách. Ta moje je nepoživatelná. Propaluje díry do žaludku při pouhém olíznutí množství zvící špendlíkové hlavičky. Dcera, milovnice hořčice, ochutnala, zachrčela a prý "dobrý, ale děsně pálí". Tak jsem to naředila převařenou vodou. Při dalším ulíznutí dcera zachrčela: "No, dobrý, už to pálí ve předu i vzadu." (Před zředěním to pálilo jen na kořeni jazyka.)
Původně jsem hořčici chtěla vzít na velkou opékací akci, udělala jsem část speciálně na jehněčí (s rozmarýnem, mateřídouškou a kardamomem), doufala jsem v úspěch. Takhle ji sice vezmu ochutnat, ale jen pro vlastní škodolibé pobavení. Panák slivovice po mé hořčici působí totiž silně chladivým dojmem
Tak a teď babo raď. Jak zbavit hořčici nepoživatelné palčivosti?