Federiko, to nevysvětlíte. Každej kdo zde žije a má cizí jméno tak je snob, nebo pozér. Nikdo z těch Pepů Nováků (schválně zesměšňuji!) nevidí že to příjmení (jméno) má třeba tradici, že je třeba rodové, ve tvaru který ta rodina používá stovky let. A že se jazyk vyvíjí, že dneska je normální nechat si rodné jméno i převzít manželovo. Prostě kolik lidí, tolik chutí. Nerozumím té diskuzi, místo otázky - jak Vás mám oslovovat? zase x desítek nesmyslných řečí. Já jsem si ještě dva měsíce zpět myslela, že se dohadují jen děti na ZŠ.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.