no holky vetsinou chteji stary prijmeni i kvuli puvodni rodine, "tata se jmenoval Novak, deda se jmenoval Novak, pradeda se jmenoval Novak, nas statek se odjakziva jmenuje "Novaku statek" "...to jsem slysela mockrat
ja jsem slysela i konstrukce, jako ze divka se nevdala a presto se nechala prejmenovat partnerovym prijmenim....a ptali se mne znami i na moznost mit jako svobodna puvodni prijmeni a pred nim partnerovo prijmeni i bez svatby, ale nakonec se rozesli, tak nevim, jestli by to vubec slo
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.