| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

libiku, prasek do peciva se "nepujcuje".

Ten se v nasich kruzich "venuje" bez ocekavani jakekoli protisluzby.
Ovsem jak kdo. Kdyz nemam prasek do peciva v zasobach, znamena to, ze zachvat peceni s praskem do peciva je impulzivni a ze se bez nej klidne obejdu, nebot nemusim pect zrovinka tedkonc. Kdyz tak udelam crepes. Do toho to nepotrebujes. Ale zas treba nemas mliko. Holt to je zivot. Sousedi jsou k nezaplaceni.

Tak ja takhle kdysi mela sousedku, (=bydlime v lese 5 km od nejblizsiho obchodu, podel kteryho se sem jezdi). No a ta sousedka, byli to cirou nahodou polsti zidi, kdyz sem prijeli na chatu, pravidelne v patek po prijezdu prolezla zivym plotem, kde si posleze "udelala b ranku, aby sem mohla jednodusejc, hihihi…, a klepala na nase dvere. Nebot v sobotu meli mit navstevu. Takze si sla vypujcit vejce (=slepice nepestuju). Jinou sobotu mouku. Dalsi litr mlika. Jindy zas drozdi. Zadnej tyden ji nenapadlo treba nejakou tu pujcku nejak kompenzovat, natoz vratit. Po druhem patku jsem ji pravidelne informovala o moznosti zkoupit potreby cestou kolem toho kramu, ale "ona si prave vzpomnela, ze prijde ta navsteva… hihihi, a nestaci uz tam ject, hihihi, protoze uz zejtra prijedou". Cili jsem brzy zacala mit "mezery v zasobach", a zrovinka to, co zrovna potrebovala zapujcit, jsem doma uplne cirou nahodou nemela (ackoliv jsem doma mela mensi pobocku toho kramu, ale von clovek s tou dobrocinnosti pomerne brzo konci, ze jo).

Posleze zjistila, ze mi na zahrade roste rebarbora. Jedina sazenicka, kterou mi nekdo venoval, jinak nic nepestuju, aneb jsem z centra Prahy. Takze kdyz uz jsem nemela vejce, ani drozdi, ani mliko, tak mela cestu kolem (= od nich na druhy strane nasi zahrady, kde jsem ji pristihla takhle jeden podvecer, ana reze rebarboru- ja mela za to, ze to zerou srnky. Vysvetlila mi, ze ta rebarbora tam je a vona to zrovna potrebuje a ja to nerezu (vono tam totiz vetsinou pro nas uz nic nezbylo).

Takze neni nad sousedy. Voni te vychovaj ke svym potrebam, ze jo.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.