| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Mirku,

já to s dovolením rozdělím na dvě části.

Zištnost u toho pozvání bych spatřovala v (hypotetické) situaci, kdy já bych Tě coby Tvoje sousedka pozvala na svoje narozeniny, a Ty by sis řekl: "ta Kudla je sice děsná kráva, ale já tam půjdu a budu se tvářit zdvořile, protože je jediná, kdo tu v okolí má takový kolo a já si přece nebudu kolo někde kupovat nebo kvůli němu chodit do půjčovny, když mi ho ona, když ji trochu zpracuju, půjčí zadarmo. No a holt za to budu muset vydržet dvě hodiny ty její nemožný kecy".

Což se asi v takhle čistý podobě nevyskytuje až tak často, ale v nějakejch modifikacích v tom asi trošku jedem skoro všichni.

A teď ta druhá část (nezávisle na té první situaci): řekla bych, že extrovert pozvání ani svoje případné aktivity vůči i cizím lidem tolik neřeší, protože kontakt s lidma mu obecně dělá dobře, nabíjí mu baterky a on to neprožívá tak do hloubky.

Toho introverta to stojí víc námahy, takže jakoby víc uvažuje, do čeho tu energii investovat, když už se k tomu rozhodne.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.