Přidat odpověď
Ano vím, že téma je Gott, kde by jistá úlitba a dědění dospělých by asi znamenalo odsypání nějakých drobků vzhledem k výši majetku by asi nebyl problém v milionových řádech.
S čímž bych problém neměla, ale ony ty důsledky mohou být i jiné. Zvláště, když toho majetku není až tolik.
Manžel miluje svoje děti a já mám ráda i jeho děti. Nejen naše. Máme hezké vztahy, aby bylo jasno.
Ale když se vžiji do své vlastní, osobní situace - třeba se s tím také můžete potkat - tak - manžel zajistil děti z prvního manželství každé vlastním bytem. Jsme spolu přes 20 let. Máme také společné děti. A dům zatížený hypotékou. To zajištění dětí větších proběhlo před těmi 20 lety nějakými přepisy a dary přes generace. Nicméně, měly na čem začít.
My jsme s jejich tátou začali od nuly, což mi nevadí, ale přála bych třeba našim společným dětem podobnou startovní pozici, což nezvládáme.
Nějak nejsem nadšená z toho, že mám hypo na dalších x let (no mám, manžel už je dlouho v důchodu starobním) a ještě, kdyby se něco semlelo, se budu vyrovnávat s dětmi z prvního manželství. Se kterými - se zopakuji - , aktuálně máme velmi pěkné vztahy, nicméně zákonný nárok mají a my tu máme dva čerstvé zletilce, ale po vlastní ose, či s vlastním bydlením ani od nás počítat vážně nemohou. Řeším v jiném tématu, jak jim něco někam vložit.
Vlastně by jejich nárok na dědický podíl přinesl oproti majetku Gottových opravdu nutnost vystěhování z domu, aby nebyli ukráceni na dědických právech.
Být majetni, tak se ochotně podělím, ale vono moc není vo co... ale i přes hypotéku - dům a pozemek bude mít aktuálně hodnotu vyšší. Nějak si to nedovedu představit, k čemu by mohlo dojít, aby to bylo lidsky, správně i právně v pořádku. A také bych nechtěla ty vztahy pokazit.
Jistě, že s tím rizikem jsem do vztahu šla atd. Situace Gottových je zase jiná kapitola. Ale ono to vždycky nemusí být jako zlá nepřející druhá žena dětem z prvního manželství.
Jakože bych se podělila, ale ono není moc zatím o co .. a asi k tomu, co se událo před x lety.. třeba nepřihlédnou, protože také potřebují peníze pro sebe, pro své hypo, pro své děti. A případné soudy už vůbec ne.
Myslím, že to nebude vůbec hezké a už mne případně mrzí, že se na tom rozbijí ty naše zatím docela fungující vztahy.
Tak to je taková druhá strana mince.
Předchozí