Přidat odpověď
Monty,
ty si můžeš "nehrát na krev není voda", ale jak to má tvoje máma? Myslíš, že nevyměkne, až se narodí vnoučátko? Já bych vyměkla, i jako babička, i jako tetička... prostě proto, že to dítě v tom JE NEVINNĚ... bylo by mi ho líto, nedokázala bych říct "ať si jde třeba pod most"... ale zároveň bych teda svou pomoc směřovala konkrétně dítěti, ne vyžírkům - a samozřejmě jen ve výši, která neohrozí mou základní rodinu.
V momentální situaci bych počítala i s variantou, že mámu nějak obměkčí a zkusila bych přepis bytu na tvého syna. Tím pádem s bytem nemůže nakládat ani sestra, ani vyžírka - a ani tvoje matka na základě nějakého citového vydírání. A pokud by se tvoje máma např. zadlužila a přišla na ní exekuce, tak jí nemůžou byt sebrat a neskončí ONA pro dobrotu pod mostem...
Nakonec je to i pro dobro sestry - když neskončí matka pod mostem, tak bude pořád schopná nějak pomáhat...
Většina rodičů bude pomáhat problematickým dětem do roztrhání těla - a taky mi to přijde "správné" (nikoliv spravedlivé). Ono to problematické dítě není problematické proto, že se rozhodlo dělat problémy - buď je tam nějaká závislost, nebo třeba i jen "blbé" ADD dokáže hodně rozhodit racionalitu a schopnost udržet vztahy, peníze, práci.... často to problematické dítě je holt "slabší kus" a ti rodiče ho nedokážou jen tak "hodit ze skály", jak ve staré Spartě...
Předchozí