Přidat odpověď
Mirku,
tak porušení očekávání je něco jiného, tam to může být opravdu nerealistickým očekáváním.
Ale to, o čem píše Kivík, vnímám trochu jinak - že se tam ten člověk jaksi "aktivně přetvařoval" a obelhával lidi včetně svých nejbližších, a to je trochu už jiný kafe.
Abych odpověděla na Kivíkovu otázku - ano, stalo se mi kdysi něco podobného, byl to blízký člověk, kterého jsem si velmi vážila a v mnoha ohledech jsem měla pocit, že se od něho mám co učit - přišel mi jako renesanční člověk, co toho umí neskutečně moc. Ale časem jsem zjistila, že si spoustu těch svých "umění" a zážitků a i jiných věcí prostě cucá z prstu.
Bylo to zvláštní v tom, že nelhal v situacích, ve kterých lidi lžou zpravidla a ve kterých by z toho něco měl - že by něco slíbil a nedodržel, upřel někomu dlužné peníze - ale v situacích, kdy vlastně nešlo o to toho druhého poškodit, ale zvýšit si vlastní prestiž.
Nepochopím, proč to dělal, protože byl chytrej a zajímavej a spoustu toho uměl i bez toho. Trvalo strašně na to přijít, a pak to byl dost šok, a musím říct, že můj vztah k němu se z toho už nikdy nevzpamatoval.
Předchozí