by mě nikdy nenapadlo, co všechno může být problém
v naší oblíbené hospodě na prkně servírují spoustu jídel - některé steaky, žebra, koleno, chleba s paštikou, sýry, chleba s pomazánkou... každý druh jídla má tedy své prkénko (různé styly uzpůsobené jídlu, to na koleno je třeba větší, na chléb je oválné, na steak má drážku...) - všechna jsou ošetřená (olejem?), nikdy jsem si nevšimla, že by se něco vsakovalo, řekla bych, že je mytí jednodušší než třeba z kameninové misky (oblíbené pro servírování různých noků v italských restauracích)
jinak diskuze s mýdlem v kuchyni mě pobavila, chápu, že kdo nesnese jar na ruce, má tam mýdlo, nechápu, proč by se někomu eklovalo umýt si ruce nad špinavým nádobím
kam třeba vylejete šťávu ze syrového masa? tu nelijete do dřezu? mýdlo se z nádobí smyje úplně snadno, stejně jako jar... btw těma rukama "od mýdla" pak taky saháte na potraviny, ne?
(jo a u nás si klidně umyjeme v kuchyni i ruce po příchodu zvenčí nebo po použití wc, pokud je zrovna někdo jiný v koupelně
)