kruci,
tak demonstrace je na jednu stranu vyjádření názoru, a z hlediska demokracie je v naprostým pořádku, že se koná.
Ale nejsem si už tak jistá, že by bylo demokratický, kdyby Babiše fakt svrhla, protože bohužel, a ať se nám to líbí nebo ne, jeho strana byla demokraticky zvolená s ním v čele, tj. ti, kdo volili ANO, ho volili s plným vědomím toho, že ji vede Babiš a co je zač.
Babiše fakt nemusím a nevolila jsem ho ani ve snu, ale myslím, že bychom si neměli plést pojmy - demokratický je respektovat výsledek demokratických voleb a ne se snažit je zvrátit na základě demonstrace (leda že by se někdo pokusil o nastolení diktatury nebo něco podobnýho, což si myslím, že se neděje).
Nám by se taky asi nelíbilo, kdyby volby vyhrál někdo, koho jsme volili my, a někdo by ho chtěl svrhnout na základě demonstrací.
Je mi líto, ale demokracie bohužel znamená i respektovat porážku v tom smyslu, že většina chtěla jinýho kandidáta než já.
To, že se koná demonstrace, je podle mě v naprostým pořádku, ale pokud by něčeho opravdu dosáhla (jako si myslím, že nedosáhne), tak bych to za úplně demokratický nepovažovala (už čistě kvůli počtu voličů versus počtu demonstrantů).