77krásko, z dnešního pohledu to bylo opadané a s lešením, ale tehdy to byla norma a Václavák se svými neony a svítícími reklamami byl prakticky velký západní svět
Vyrostla jsem v baráku na Vinohradech u Muzea, kde soudruzi sice stačili "rekonstrukcí" zničit ve všech bytech na stropech sádrové štuky, ale jejich pozornosti uniklo mramorové obložení vstupní haly a nástěnné fresky, tak to zas tak ošklivý nebylo. Bydlelo se tam hezky, za barákem na dosah Riegráky, byt prostorný, stropy vysoké... Naši dali přednost tomuhle bydlení před novým panelákem v Čimicích, podařila se jim výměna, aniž bychom se tam museli vůbec nastěhovat a já jsem ze to ráda.
A k těm nákupům pochutin si ještě vybavuju, že někdy kolem roku 1980 jsme využívali zavážkový prodej z Domu potravin. Jednou týdně vozili co si člověk objednal, včetně Mattonek a bylo to normálně za koruny, objednávalo se na papírovém formuláři vždy z týdne na týden, tehdy mi to přišlo úžasný, koupit bez fronty zahraniční sýry, salámy a další pochutiny, ale vůbec nevím, jak to tehdy bylo pojatý, jestli služba obyvatelstvu nebo to bylo zkušební.