No nevím, boty pro děti bych řekla, že patří do normálu, který by si měl mít možnost dopřát každý - v Evropě.
Neříkám, že neexistují státy s vyloženě chudými lidmi, kde nemají ani ten chleba a vodu. Ale to je prostě tak...ti lidi dobrovolně do těchto podmínek děti přivádějí, holt se tam žije jinak.
U nás jsou na tom špatně hlavně lidi, kteří spadli do exekucí, dluhových pastí, vyloženě nemakačenkové si vždycky najdou nějakou cestu, aby nemuseli jíst jen chleba před vyplacením dávek.
A ty, co fakt před výplatou nemají (byť mnozí z nich tvrdě pracuj, těch pár znám. Pomáhají jim třeba jejich rodiče, aby pár dnů před výplatou vyšli.
Osobně si myslím, že je tady největší problém v naprosto nedostupném bydlení pro normální lidi s normálními platy.
S jídlem se tak nějak vždycky vyjde, jsem z rodiny, která vyšla s málem a začínala jsem taky s velkým málem, třeba šunku jsem koupila poprvé asi 6 let po svatbě
, maso jsme taky nemívali denně. Klidně chleba s máslem a rajčetem, se solí, krupicovou kaši a tak...naše děcka už to pak měla jinak.
Jenže je spousta lákadel kolem...
Tak plné košíky lidi za komančů fakt neměli, jako teďka.