Přidat odpověď
Mirku,
já v tom (a přiznávám na férovku, že je to můj problém) vidím tak trochu insinuaci, že za tu inteligentní se považuje Eudo a za to nepřející okolí považuje nás ostatní, kteří v jejích tvrzeních vidíme rozpory a nejsme ochotní jásat nad tím, jak je skvělá.
Můžu se samozřejmě plést, ale podle mých zkušeností lidi, kteří jsou opravdu inteligentní, vzdělaní a sečtělí, jenom tím samotným faktem obecně své okolí nedrážděj. To, co dráždí, je postoj "já jsem nejchytřejší a vy nevíte nic".
A taky mi okamžitě zabliká červená kontrolka, jakmile někdo vysloví něco ve smyslu "měj dobrou náladu, protože tím naštveš nejvíc lidí", nebo má obecně postoj, že mu lidi ubližujou/nemaj ho rádi, protože je moc chytrej/krásnej/úspěšnej apod.
(posledně jsem v tomhle smyslu četla něco od Simony Krainové, která nafotila v 45 letech akty - za mě super počin - a stěžovala si, že jí za to píšou ošklivé dopisy některé ženské (což mi přijde hnusné). A že má uklízečku a chůvu, a že jí kvůli tomu taky chodí ošklivé dopisy od ženských. (To mi také přijde hnusné) Až potud bych 100% fandila Simoně.
Ale ona to pak začala rozvádět, že ty ženské jsou určitě samy ošklivé a že by v životě neměly na to nafotit takový kalendář. A že ty, co jí vyčítaj ty chůvy a uklízečky, jsou ženské, které na to samy nemají finance, protože jinak by si uklízečku přece vzal každej, kdyby mohl.
A tohle už mi sympatické nebylo ani trochu.
Já osobně si myslím, že za těmi ošklivými dopisy je opravdu závist a že je to hnusná věc, ale přeci jen mi to její vyjádření zavánělo tím, že krása a bohatství asi nebude tak úplně jedinej důvod, proč ji lidi nemusej.
Předchozí