Přidat odpověď
Doma děláme zázvorový čaj tak, že do konve na jemno nastrouhám (kostičky mi nestačí, mám pak dojem, že se polovina síly nevyluhuje) zázvor, zaliji horkou vodou, po cca 15 minutách přidám med a citrón, zamíchám, nalívám přes sítko do hrnků, tedy nic objevného. Chci nachystat nastrouhaný zázvor dcerám s sebou (znám hlavně tu mladší, jak to není ready, dát jí kořen a struhadlo znamená, že chudák zázvor zplesniví).
Můžu udělat směs nastrouhaného zázvoru rovnou s medem, případně s medem a citrónem, do skleničky? Pak by se to asi nemělo zalívat úplně vroucí vodou, že? A jak dlouho to tak vydrží, nesterilizované, jen ve skleničce v lednici? Případně nějaký jiný postup? Třeba kostky a zmrazit (ale tam by byl trochu problém s přepravou a uchováváním, jedna má lednici bez mražáčku).
Jak obě děti odlétly z hnízda na kolej a doma se objevují jen sporadicky, aby vypraly (a ta jedna ani to ne, má na privátě pračku), mé jinak chabé pečovatelské pudy přemýšlejí, čím se vybít, a kočky nestačí. Tak mě napadlo tohle, děti zázvorový čaj milují.
Předchozí