Přidat odpověď
Taky delam. Vezmu listove testo (jsem lina delat svoje) a plnim strouhanymi jablky. Na 2 nohy primerene jablek smicham s pudinkovym praskem. Ten zachyti stavu a strudl aspon nevytece. Sypu tim co mi prijde pod ruku, nejake ty zbyle drobky (v nouzi klidne trochu strouhanky), pokud mam, tak mlete orechy, mandle, kokos, zdibec cukru, vanilkovy cukr. Pridavam kandovanou pomerancovanou nebo citronovou kuru (vlastni vyroba), protlacenou lisem na cesnek. Neskutecne provoni a je to pak lahodnejsi. Uz nedavam skorici, ale misto ni bud koreni 5 vuni (sklada se ze skorice, badyanu, fenyklu, hrebicku a secuanskeho pepre, pomer neznam, kupuju hotove) nebo primo pernikove koreni. U toho ale bacha, nektere pernikove koreni je michane s kypricim praskem do perniku, tak to ne. Muzu rict, ze je to neskutecne jedle a dve nohy zmiznou prakticky jeste ten den, kdy jsem to upekla (ve 2-3 lidech).
Předchozí