| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ano, určitě je to hrozně individuální. Asi jsem se začila snažit vyvolat dojem, že je v Brně vše ideální. Ne, není. Určitě je i v Brně většina prvorodiček nastřižených, určitě i řada druhorodiček. A určitě není moc času na to, aby se s maminou v době porodu začalo diskutovat o tom, zda si nástřih přeje či ne. A pak taky, dovedu si představit, jaká hrůza by mě zachvátila, kdyby mi to někdo oznámil byť i těsně před provedením tohoto úkonu. Ale naprosto oprávněně jsem přesvědčena, že kdybych rodila tady v okolí, tak mě to šmiknutí neminulo, ať bylo nutné či nebylo. Prostě bych byla prvorodička. Tady jsou prostě porodníci přesvědčeni, že rodit poprvé jinak, než bez nástřihu je chybou a riskuje se nějaké vážné poranění pánevního dna.
Na druhou stranu je určitě pro porodníky problematické plně respektovat přání rodičky, když je jim jasné, že tudy cesta nevede a musí holt sáhnout k "méně přirozeným" prostředkům. I ta rodička někdy ztrácí soudnost a trvá na svém, i když to ji či dítě jakkoli ohrožuje na zdraví či životě. Je to fakt těžký.

D

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.