| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ono také může záležet, z jaké byla rodiny, jaké udržovala kontakty během školy i pak atd. Pokud žila v "komunistickém prostředí" (členku KSČ byla, jak jsem pochopila), tak toho moc nemusela vědět ani v dospělosti po ukončení VŠ, natož v dětství, pokud pochází z "konformní" rodiny. Já jsem z rodiny, kde prarodiče byli přesvědčení, že z režimu profitují (protože poměry jejich velmi chudých rodin se po válce o hodně zlepšily, i když to by se zlepšily téměř jistě i bez únorové revoluce). Doma jsem tedy neposlouchala žádné "propagační řeči", ale taky nikdy absolutně nic kritického "proti režimu", to jsem "sbírala" spíš ve škole od spolužáků (v 80. letech už se mluvilo celkem otevřeně). Takže bez znalosti podrobností nelze o "věděla x nevěděla" asi nic vyloučit.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.